Tietoa ratkaisu- ja lausuntohaun toiminnasta

Hakusanoja käyttäessä kannattaa käyttää lainausmerkkejä. Lainausmerkeillä ympäröity teksti muodostaa yhden hakusanan. Jos hakusanat kirjoitetaan erikseen, haku käsittelee jokaista sanaa erillisinä hakusanoina. Hakusanat voidaan kirjoittaa peräkkäin tai pilkulla erotettuina.

Hakusanoja voidaan katkaista asteriskilla eli tähtimerkillä (*). Tällöin haku huomioi sanan taipumisen. Ilman tähtimerkkiä kirjoitettuja hakusanoja etsitään siinä muodossa, jossa ne on kirjoitettu.

Hakusanoja kirjoittaessa haku saattaa ehdottaa ratkaisua tai lausuntoa, jonka otsikko tai sen alku vastaa kirjoitettuja sanoja.

Haku etsii hakusanoja ratkaisujen ja lausuntojen tiivistelmistä ja pdf-tiedostoista.

Hakua voidaan rajata myös suodattimien avulla. Suodattimia ovat Tyyppi, Ratkaisija, Toimenpide ja Kohde sekä Aloitusaika ja Lopetusaika. Suodattimet perustuvat ratkaisujen ja lausuntojen tiivistelmien metatietoihin (Antopäivä, Ratkaisija, Kohde ja Toimenpide).

Suodattimet ovat tarkentavia. Hakutuloksiin tulee vain ratkaisuja ja/tai lausuntoja, jotka vastaavat kaikkia suodattimissa käytettyjä valintoja. Hakusanoista vähintään yhden pitää esiintyä ratkaisussa ja/tai lausunnossa, jotta se tulee hakutuloksiin.

Ratkaisuissa voi olla useita kohteita ja toimenpiteitä. Tällaisten ratkaisujen kohteet ja toimenpiteet eivät ole sidoksissa toisiinsa. Jos haulla haetaan esimerkiksi syyttäjille annettuja huomautuksia, hakutuloksiin voi tulla ratkaisuja, joissa esimerkiksi syyttäjälle on annettu käsitys ja käräjätuomarille huomautus.

Hakutulokset esitetään antopäivän mukaan uusimmasta vanhimpaan.