Hyppää sisältöön

Valtioneuvoston oikeuskansleri Tuomas Pöysti pitää 27.6.2019 puheenvuoron Helsingissä pidettävässä parempaa sääntelyä Euroopan unionissa koskevassa työryhmäkokouksessa

Julkaisuajankohta 27.6.2019 9.58

Valtioneuvoston oikeuskansleri Tuomas Pöysti pitää 27.6.2019 puheenvuoron Helsingissä pidettävässä parempaa sääntelyä Euroopan unionissa koskevassa työryhmäkokouksessa (EU Directors and Experts of Better Regulation).

Helsingissä pidettävä kokous on osa Suomen Euroopan unionin neuvoston puheenjohtajakauden ohjelmaa. Oikeuskanslerin puheenvuorossa arvioidaan Euroopan unionin paremman sääntelyn toimintaohjelman tulevaisuutta erityisesti tekoälyn ja muiden uusien teknologioiden sääntelytarpeiden näkökulmasta. Oikeuskanslerin arvio on, että systemaattista ja kunnianhimoista paremman sääntelyn toimintaohjelmaa tulee unionissa jatkaa ja sen tulee käsittää myös Euroopan parlamentin, neuvoston ja unionin jäsenvaltioiden toimintaa. Sisäänrakennettujen ja oletusarvoisten ihmisoikeuksien ja Euroopan kilpailukyvyn turvaaminen edellyttää osin uudenlaisia sääntelymalleja ja erityisesti toimivaa yleislainsäädäntöä. EU:n olisi perusteltua olla suunnannäyttäjänä myös tekoälyn käyttämisessä EU:n lainsäädännön konsolidoinnissa ja saatavuuden ja johdonmukaisuuden parantajana. Lue puheenvuoro englanniksi.

Puheenvuoro Vanha sisältö