Kakor på webbplatsen

En kaka (eller cookie) är en textfil som webbläsaren sparar på din dator, surfplatta eller telefon. Kakor gör det bland annat möjligt att spara dina inställningar, såsom språkval, när du navigerar från en sida till en annan på webbplatsen.

Justitiekanslers webbplats (justitiekanslern.fi) använder både kakor som är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera. Med hjälp av nödvändiga kakor säkerställer vi webbplatsens tekniska funktion, och kakorna används inte för andra ändamål. På webbplatsen används alltid en säker förbindelse (https).

Tjänsteleverantörer är Statens center för informations- och kommunikationsteknik Valtori och dess avtalsparter.

Nödvändiga kakor

 

__CF_BM, _CFUVID, CF_CLEARANCE

Kakor i servermiljön, som används för att upptäcka och förhindra botnät, skadlig trafik och attacker. Kakor lagras i 30 minuter/ är aktiv under besöket på webbplatsen.

COOKIE_SUPPORT

Kaka i publikationssystemet som lagrar information om att kakor tillåtits i webbläsarens inställningar. Kakan lagras i ett år.

GUEST_LANGUAGE_ID

Kaka i publikationssystemet som lagrar information om användarens språkval och sparar den för nästa besök på webbplatsen. Kakan lagras i ett år.

JSESSIONID 

Kaka i publikationssystemet som visar hur aktivt användaren använder webbplatsen och berättar hur många aktiva användare det finns på webbplatsen. Kakan är aktiv under besöket på webbplatsen.

LFR_SESSION_STATE_10161

Kaka i publikationssystemet som sparar tidsstämpeln för besöket på webbplatsen och säkerställer att användarsessionen inte avbryts. Kakan lagras i ett år.

AWSALB, AWSALBCORS

Kakor i servermiljön som förbättrar användarupplevelsen genom att jämna ut belastningen på servrarna och säkerställa att användarsessionen inte avbryts. Den senare kakan säkerställer att webbplatsen fungerar i de nyaste webbläsarversionerna. Kakorna lagras i en vecka.

Tillämpningar från tredje part

Länkar och delningsknappar från webbplatsen till tjänster på sociala medier förmedlar inte information om användaren till dessa tjänsteleverantörer, om länkarna och knapparna för att dela inlägget inte klickas.

Kakor från tredje part kan tillåtas eller blockeras i webbläsarens inställningar.

Mer information om hur kakor fungerar finns i meddelandet om behandling av personuppgifter i respektive tjänst: